Over Dalessi

Sinds Rene Dalessi in 1991 het bedrijf oprichtte, hebben we ons bereik en onze expertise in weg- en ferrytransport uitgebreid naar heel West-Europa – van Duitsland, Nederland en België tot het Verenigd Koninkrijk en weer terug. Meer dan 30 jaar later staat Rene’s zoon Nick aan het hoofd van Dalessi International BV. Hij houdt toezicht op een enorme vloot van trailers en trucks uit het topsegment die meer dan acht landen bedienen, waaronder Ierland en Portugal als meest recent toegevoegde bestemmingen.

Dalessi is een van de grootste bedrijven voor onbegeleid vrachtvervoer in het VK met 500 XL-trailers en 80 eigen vrachtwagens. Daarnaast worden 130 chauffeurs ingehuurd via Dalessi Polska, dat twee kantoren in Polen heeft.

Sinds Nick Dalessi het bedrijf in 2020 heeft overgenomen, blijven de activiteiten groeien met een voortdurende focus op betrouwbaarheid en punctualiteit van de dienstverlening. Met korte rapportagelijnen en kleine, toegewijde teams blijven we wendbaar en proactief. We streven ernaar om ‘ja’ te zeggen tegen elke transportlogistieke uitdaging en we blijven totdat de klus geklaard is.

Hoe we werken

Al onze ferryvracht wordt gerouteerd via de haven van Rotterdam, met verbindingen naar de Britse havens Felixstowe, Purfleet en Immingham/Killingholme, de haven van Leixões in Portugal en de haven van Dublin in Ierland. Nadat de vracht is opgehaald en veilig op onze trailers is geladen, worden de trailers onbegeleid verscheept via de dagelijkse ferryroutes. Een ’terminaltrekker’ haalt de trailers van de vrachtschepen en slaat ze veilig en beveiligd op in het ISPS-gebied van de haven, voordat ze worden opgehaald door een vrachtwagen en chauffeur van Dalessi voor verder transport over de weg. Onze trailers worden meerdere keren per dag geladen en gelost op vrachtschepen die in beide richtingen varen.

Efficiënte zeevracht

Onze 24-uurs dienstverlening voor het vervoeren van vracht van en naar Europa is een van de meest kosteneffectieve, efficiënte en milieuvriendelijke manieren om goederen te importeren en exporteren. Om dit zo te houden, is Full Trailer Load (FTL) altijd ons belangrijkste operationele uitgangspunt.

Vertrouwd, veilig en betrouwbaar verzenden

Onze zendingen komen op het afgesproken tijdstip op de juiste plaats aan. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is, weten we dat onmiddellijk. Al onze trailers en voertuigen zijn voorzien van een GPS-voertuigvolgsysteem. Dat betekent dat we, in combinatie met de constante communicatie tussen onze chauffeurs en het planningsteam, op elk moment van de dag precies weten waar onze vracht zich bevindt.

Neem contact met ons op